İlknur Peder, „Bridge“ („Köprü“) adlı kişisel danışmanlık şirketinin kurucusudur.

14 Sep, 2023
0 COMMENTS
Okuldan engeli nedeniyle uzaklaştırılan İlknur, kendi çabalarıyla ayaklarıyla okuma ve yazmayı öğrendi. Şimdi başka engelli bireylere hizmet veren bir şirket yönetiyor.
Watch the story

İlknur Peder, 2003 yılında „Köprü“ (Bridge) Danışmanlık ve Kişisel Gelişim Şirketi’ni kurdu. Şirketi engelli bireylere danışmanlık hizmetleri sunmakta ve engelli bireylere ve dezavantajlı diğer kişilere psikolojik destek sağlamaktadır. İlknur, engelli bireylerin temel haklarını savunmaktadır.

Kendisi de fiziksel bir engeli bulunmaktadır. Aynı zamanda Türkiye Engelliler Derneği İzmir Şubesi’nin başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca İzmir Ticaret Odası Sağlık Kurulu’nda görevlidir.

Engeli nedeniyle okuldan uzaklaştırılan İlknur, temel eğitim alamamıştır. Kendi başına ayaklarıyla okuma ve yazmayı öğrenmiştir. Farklı disiplinlerden birçok kitap okuyarak kendini geliştirmiştir. Bir filimde gördüğü bir psikologu örnek alarak psikolog olma hayali kurmuştur. Bu hayalini gerçekleştirmek için ilkokulu ve ortaokulu dışardan sınavlarla bitirmiştir. Ardından üniversite sınavını kazanmış ve Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okumaya başlamıştır. Sonunda üniversiteden mezun olmuş ve ailesinin karşı çıkmasına rağmen diğer öğrenciler arasında üçüncü sırayı almıştır. Eğitimi tamamlandıktan sonra hayatı boyunca karşılaştığı ayrımcılığa karşı çıkmak ve çevreyi değiştirmek için bir şirket kurmuştur.

İş yerini kurmadan önce, İlknur birçok üniversite ve danışma merkezi tarafından sunulan mesleki ve klinik eğitim kurslarına katılmıştır. Kendisine en büyük etkiyi, toplumsal kabul hissinin yaşattığını söylemektedir.

0 comments
You might also like

Reichen Sie weitere Materialien ein

Tragen Sie zur Gemeinschaft bei, indem Sie Links, Kurse und Informationen senden, die uns bisher fehlen.