Proje Hakkında

Benvenuti in DISENEX,

un innovativo progetto finanziato dal programma Erasmus+ dell’Unione Europea. Il nostro obiettivo è quello di fornire alle persone con disabilità che aspirano a avviare la propria attività imprenditoriale le conoscenze, le competenze e il supporto necessari.

Sappiamo che avviare un’impresa può essere una sfida, specialmente per le persone con disabilità, ma crediamo che tutti meritino l’opportunità di perseguire i propri sogni. Ecco perché abbiamo sviluppato una metodologia completa e un’analisi dello stato attuale della legislazione, delle misure di supporto disponibili e dei mezzi, e realizzato film motivazionali che raccontano le storie di coloro che hanno intrapreso questo percorso.

Il nostro portale web offre una vasta gamma di informazioni in diverse lingue europee, tra cui tedesco, italiano, turco, sloveno e norvegese. Qui troverete accesso a corsi di apprendimento online selezionati per acquisire le competenze necessarie per avviare un’attività imprenditoriale, oltre a un servizio di consulenza gestito dai nostri partner esperti.

In DISENEX, ci impegniamo a abbattere le barriere e promuovere l’inclusione delle persone con disabilità. Crediamo che con il giusto supporto e le risorse adeguate, chiunque possa realizzare i propri sogni imprenditoriali.
Unitevi a noi oggi e fate il primo passo verso la realizzazione delle vostre aspirazioni imprenditoriali.

La nostra metodologia

La nostra metodologia e le linee guida si basano sull’analisi delle competenze e degli strumenti necessari per creare una base solida per un’azienda di successo, nonché sui requisiti minimi per i necessari meccanismi di supporto e infrastruttura. La metodologia promuove anche la motivazione generale attraverso la consapevolezza e la voglia di apprendere.

 

Ortaklarımız

Uluslararası Yönetim ve Teknoloji Akademisi (INTAMT), 2005 yılından bu yana uluslararası bilgi aktarımı ve deneyim alışverişi alanında faaliyet gösteren, sürekli mesleki gelişim eğitimleri ve yetişkin eğitimi programlarının geliştirilmesi ve uygulanması alanında faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen bir dernektir. Temel ürünümüz, eğitim, araştırma, teknoloji, kamu yönetiminin yanı sıra modern işletme ve süreç yönetiminin farklı alanlarındaki bilgi birikimi ve deneyimin talep odaklı birleşimidir. Bu nedenle organizasyonel ve teknik sektörler arası yeniliklere odaklanıyoruz. Tekliflerimiz entegre ve aynı zamanda bireysel bir yaklaşımla (“kişiye özel”) karakterize edilmektedir, bu da eğitim pazarında akademimizin hizmetlerine yönelik sürekli bir yüksek talebe yol açmaktadır. INTAMT, 15 yıl içinde dünya çapında 25 ülkede 7500'den fazla katılımcıyla 700'den fazla CPD eğitim kursu, çalışma gezisi ve iş toplantısı düzenledi. INTAMT Akademi, Sürekli Mesleki Gelişimin yanı sıra, Dünya Bankası., UNICEF, GIZ, Alman Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı. Alman Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu'nun (ERASMUS+ dahil) çeşitli programları tarafından finanse edilenler dahil olmak üzere, bilgi aktarımı ve yenilikçi teknolojiler alanında uluslararası eğitim, araştırma, geliştirme ve danışmanlık projelerinin uygulanmasında aktif olarak yer almaktadır.
ØNIX (FONIX), Norveç'teki mesleki rehabilitasyon pazarındaki en büyük şirkettir. Ana ofisimiz Norveç'in Sandefjord kentindedir (Oslo'nun 120 km güneyinde), Vestfold ilçesindeki 11 bölge ofisini desteklemektedir. FONIX'in yakl. 200 çalışan – çoğunluğu sertifikalı eğitmenler ve eğitmenler/öğretmenler. FONIX bir STK'dır ve bir limited şirket (AŞ) olarak örgütlenmiştir, ancak Norveç Çalışma ve Sosyal Yardım Hizmetinin (NAV) tedarikçisi olarak resmi onayımız aracılığıyla kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak hareket etmektedir. FONIX'in %100'ü Sandefjord belediyesine aittir. Sandefjord, yaklaşık 65.000 nüfusuyla Norveç'in 8. büyük şehridir. NAV'ın (Norveç Çalışma ve Refah İdaresi) tedarikçisi olarak resmi onayımız, sahiplerinin temettü alamamasını ve tüm kârın işletmenin kullanıcılarına fayda sağlamasını gerektirmektedir. Bu ortamda FONIX, mesleki rehabilitasyon konusunda toplum ve kamu yetkilileri için önemli bir rol üstlenmektedir. Yılın herhangi bir zamanında, bu hizmete yaklaşık 2.000 öğrenci/iş arayan ve yaklaşık 300 göçmen/dil öğrenicisi dahildir. 2019 yılında 1.200'den fazla kişi FONIX aracılığıyla iş buldu. İşin kapsamı / özel uzmanlık: FONIX, hizmet sunumunu her kişinin çalışma kapasitesine ilişkin bireysel yardım ihtiyacına göre temel alır. Nitelik ve iş eğitimi yoluyla herkesi sıradan istihdama yönlendiriyoruz. “Bireysel Yerleştirme ve Destek” ve “Destekli İstihdam”, açık işgücü piyasasında kapsamlı bir takibe ihtiyaç duyan iş arayanlar grubu için uygulanan referans metodolojidir. Mesleki engellilere sağlanan hizmetler şunlardır: Bireyin potansiyel iş ve eğitim kapasitesinin ve bireyin niteliklerinin kariyer rehberliği, uyarlanmış iş eğitimi ve/veya yeterlilik (iş becerileri veya ileri eğitim) yoluyla değerlendirilmesi. Açık işgücü piyasasında iş bulma olanağı olmayan bireylere kalıcı olarak uyarlanmış iş sağlamak. FONIX ayrıca göçmenler için gerekli temel iş becerilerini, yaşam boyu kariyer rehberliğini, dil eğitimini ve işle ilgili entegrasyonu kazanması gereken kişilere “İşe Hazırlık Eğitimi” de sağlamaktadır. Entegrasyon Programını Sandefjord Belediyesi adına yürütüyoruz ve her yıl 400'den fazla göçmenin eğitim eğitimini yönetiyoruz. Ayrıca FONIX, hem kamu hem de özel sektörde birçok farklı düzeyde şirket içi eğitim konusunda da geniş deneyime sahiptir. Deneyim, özellikle yüksek düzeyde hastalık izniyle bağlantılı kariyer rehberliğinin kullanımından kaynaklanmaktadır. Bugün itibariyle FONIX, Skills Norveç tarafından ön yeterliliğe sahip temel beceri eğitimi (Yetkinlik +) sağlayıcısıdır ve Norveç şirketlerinde devam eden 60'tan fazla Yetkinlik + projesine katılmaktadır. FONIX aynı zamanda Avrupa Temel Beceriler Ağı'nın (EBSN) aktif bir üyesidir.
CEIPES – Uluslararası Eğitim ve Gelişimi Destekleme Merkezi, merkezi İtalya'nın Palermo şehrinde bulunan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. CEIPES, Eğitim ve farklı hedef grupların kapasite geliştirmesini ele alan farklı Avrupa programlarında Eğitim, İnovasyon ve Proje yönetimi konularında uzmanlığa sahiptir. Aynı zamanda gençlerin ve yetişkinlerin yeterliliklerini geliştirme ve edinme fırsatlarını geliştirmek ve dolayısıyla istihdam edilebilirliklerini ve kapsayıcılıklarını artırmak amacıyla yaşam boyu öğrenmeyi, mesleki eğitimi ve girişimciliği teşvik eder.
OZARA d.o.o'nun misyonu istihdam ve engelli işsizlerin sosyal katılımı, ayrıca istihdam olanakları konusunda kısıtlama ve engellere sahip, istihdam edilmesi zor kişilerin istihdamına destek sağlamaktır. Temel amacı rekabetçi bir piyasa ekonomisi sisteminin parçası olarak, üretim ve hizmet faaliyetlerinin uyarlanmasını gerektiren belirli işyerlerinde engelli kişilerin eğitimi ve istihdam edilmesidir. Hedeflerimiz şunlardır: Engelli bireylerin istihdamı İstihdam ve Mesleki Rehabilitasyon Programı ve Sosyal İçerme Programı kapsamındaki kişiler de dahil olmak üzere, çalışma ortamındaki herkesin tam ve etkin işbirliğini sağlamak; Tüm çalışanların çeşitliliğe saygı duyulmasının gerekliliği konusunda farkındalığını artırmak; İşyerlerini teknolojik açıdan uyarlamak ve bu sayede tüm çalışanlar için etkin ve eşit çalışma koşullarının sağlanması; Çalışanların bireysel ihtiyaçlarına göre işyerlerinde uzman yardımı ve mentorluk sağlanması; Engelli bireylerin istihdamına yönelik ilgi çekici programlar sağlanması; Tüm çalışanların eğitim ve öğretim programlarına dahil edilmesi; Teknolojik gelişimin gerekliliklerine ve ihtiyaçlarına etkili bir şekilde uyum sağlamak ve böylece yüksek kaliteli görev performanslarına ulaşmak amacıyla eğitim programları geliştirmek. Uluslararası düzeyde bağlantı kurmak ve iş birliği yapmak, özellikle sınırlamalar ve engeller nedeniyle istihdam fırsatları konusunda dezavantajlı bireyleri entegre etme alanında iyi uygulamaların yanı sıra yeni olanaklar ve fırsatlar da getirir. Bu düşünceden yola çıkarak, engelliler ve istihdam edilmesi zor, sınırlılıkları olan kişilere yönelik eğitim, öğretim, istihdam ve sosyal içerme alanlarında uluslararası projelerin geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumlu bir Proje Yönetim Ofisimiz vardır.
İzmir Valiliği merkezi hükümeti il düzeyinde temsil eder. İldeki en yüksek kamu otoritesi olup, 4 milyon nüfusuyla Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir'deki tüm faaliyetleri koordine eden büyük bir yapıya sahiptir. Faaliyetlerin kapsamı eğitim, güvenlik, çevre, bayındırlık, kültür, sosyal hizmetler, sağlık, dezavantajlıların topluma entegrasyonu, AB ile ilgili faaliyetler vb. konuları kapsamaktadır. Valilik ve Avrupa Birliği bünyesinde çeşitli alt birimler bulunmaktadır. Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu bunlardan biridir. Büro, İzmir ilindeki projelerin yaygınlaştırılması, sonuçlarının kullanılması, değerlendirilmesi ve uygulanması aşamalarında aktif rol oynamaktadır. Büro, ortaklıklar geliştirme konusunda geniş bir deneyime sahiptir; büyüme, istihdam, eşitlik ve sosyal katılıma yönelik ulusal ve uluslararası proje çalışmaları yürütmektedir. Ayrıca yerel ve ulusal düzeyde ilgili kamu ve sosyal aktörlerle iş birliği içinde çalışmaktadır.
Uluslararası Yönetim ve Teknoloji Akademisi (INTAMT), 2005 yılından bu yana uluslararası bilgi aktarımı ve deneyim alışverişi alanında faaliyet gösteren, sürekli mesleki gelişim eğitimleri ve yetişkin eğitimi programlarının geliştirilmesi ve uygulanması alanında faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen bir dernektir. Temel ürünümüz, eğitim, araştırma, teknoloji, kamu yönetiminin yanı sıra modern işletme ve süreç yönetiminin farklı alanlarındaki bilgi birikimi ve deneyimin talep odaklı birleşimidir. Bu nedenle organizasyonel ve teknik sektörler arası yeniliklere odaklanıyoruz. Tekliflerimiz entegre ve aynı zamanda bireysel bir yaklaşımla (“kişiye özel”) karakterize edilmektedir, bu da eğitim pazarında akademimizin hizmetlerine yönelik sürekli bir yüksek talebe yol açmaktadır. INTAMT, 15 yıl içinde dünya çapında 25 ülkede 7500'den fazla katılımcıyla 700'den fazla CPD eğitim kursu, çalışma gezisi ve iş toplantısı düzenledi. INTAMT Akademi, Sürekli Mesleki Gelişimin yanı sıra, Dünya Bankası., UNICEF, GIZ, Alman Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı. Alman Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu'nun (ERASMUS+ dahil) çeşitli programları tarafından finanse edilenler dahil olmak üzere, bilgi aktarımı ve yenilikçi teknolojiler alanında uluslararası eğitim, araştırma, geliştirme ve danışmanlık projelerinin uygulanmasında aktif olarak yer almaktadır.

Sottometti ulteriori materiali

Contribuisci alla comunità inviando link, corsi e informazioni che non abbiamo ancora.